- Alles over SEO -

Wat is seo marketing?

arrow_back_ios Terug naar vorige pagina

SEO marketing wordt gebruikt in online marketing om ervoor te zorgen dat een website beter vindbaar is in zoekmachines.

SEO marketing wordt gebruikt in online marketing om ervoor te zorgen dat een website beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Door SEO toe te passen, wordt geprobeerd de ranking van een website in de zoekresultaten te verbeteren, waardoor meer organisch verkeer naar de website wordt getrokken. Hierdoor kan een bedrijf meer bezoekers op zijn website krijgen, wat kan leiden tot meer conversies, zoals aankopen, reserveringen of inschrijvingen.

SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing, omdat het helpt bij het verbeteren van de zichtbaarheid van een website, wat kan zorgen voor een groot bereik en wat de kans vergroot om in contact te komen met potentiële klanten binnen de doelgroep.

Hoe werkt SEO marketing?

SEO marketing werkt door het optimaliseren van verschillende aspecten van een website om ervoor te zorgen dat deze beter presteert in de zoekresultaten van zoekmachines.

Hieronder volgen enkele belangrijke onderdelen van SEO:

1. Zoekwoordenonderzoek
SEO marketing begint met het bepalen van de zoekwoorden waarop men gevonden wilt worden. Dit zijn de woorden of zinnen die mensen gebruiken om te zoeken naar informatie, producten of diensten. Vaak wordt er onderzocht welke woorden mensen intypen wanneer ze naar informatie zoeken via Google.

2. On-page optimalisatie
Dit zijn alle aspecten van een website die je kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat deze beter presteert in de zoekresultaten. Denk hierbij aan het gebruik van zoekwoorden in de titels, meta beschrijvingen, koppen, content en afbeeldingen. Maar ook SEO content speelt een grote rol binnen on-page SEO.

3. Technische SEO
Binnen technische SEO vallen verschillende technische aspecten van een website, zoals laadsnelheid, responsieve weergave op verschillende apparaten, crawlbare structuur, indexeerbaarheid en site architectuur.

4. Linkbuilding
Dit gaat over het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Zoekmachines beschouwen links naar jouw website als een teken van autoriteit en relevantie, en kunnen daarom je ranking in de zoekresultaten verhogen.

5. Contentmarketing
Tot slot: content marketing. Contentmarketing gaat over het creëren van waardevolle en relevante inhoud die mensen willen lezen en delen. Door waardevolle content te creëren, kan je website meer verkeer krijgen en de autoriteit en relevantie verhogen waardoor de website beter wordt weergegeven in zoekmachines.

Door een combinatie van deze verschillende SEO-technieken te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat jouw website beter presteert in de zoekresultaten en meer verkeer krijgt. Het kan echter wel enige tijd duren voordat deze verbeteringen te zien zijn in de zoekresultaten.

Wil je zelf aan de slag met SEO? Bekijk naar hier hoe je je website hoger in Google krijgt met SEO!