Wat is RankBrain? - Zoekmachine Optimalisatie - Linktopics
- Alles over SEO -

Wat is RankBrain?

arrow_back_ios Terug naar vorige pagina

RankBrain is een machine learning (AI) algoritme dat Google gebruikt om de zoekresultaten te sorteren. Het helpt Google bij het begrijpen van zoekopdrachten en het helpt Google met het voorstellen van de beste zoekresultaten.

Afhankelijk van het zoekwoord, zal RankBrain het belang van backlinks, relavantie, content lengte, domeinautoriteit tegen elkaar afwegen tijdens het voorstellen van de resultaten.

Na het zorgvuldig sorteren van de resultaten wordt er gekeken naar hoe Google-zoekers omgaan met de nieuwe zoekresultaten. Als gebruikers het nieuwe algoritme beter vinden, blijft het. Zo niet, dan draait RankBrain het oude algoritme terug.

RankBrain laat je een reeks zoekresultaten zien waarvan ze denken dat je ze leuk zult vinden. Als veel mensen een bepaalde pagina in de resultaten leuk vinden, geven ze die pagina een hogere ranking.

En als je er een hekel aan had? Dan laten ze die pagina vallen en vervangen ze deze door een andere pagina. De volgende keer dat iemand op dat zoekwoord (of een vergelijkbare term) zoekt, houden ze in de gaten of op dit resultaat beter wordt gepresteerd.

Meld je aan voor wekelijkse SEO-tips

Elke week nieuwe SEO, Google Ads, marketing en website optimalisatie tips direct in je mailbox.