Wat zijn long tail zoekwoorden? - Linktopics
- Alles over SEO -

Wat zijn long tail zoekwoorden?

arrow_back_ios Terug naar vorige pagina

Long-tail zoekwoorden zijn specifieke en gedetailleerde zoektermen of zoekfrases die minder zoekvolume hebben dan algemene zoekwoorden. Het zijn meestal meer specifieke en gedetailleerde zoektermen die gebruikers gebruiken om een specifieke vraag te beantwoorden of om een specifiek product te vinden. Deze zoekwoorden hebben meestal een langer zoektermijn dan algemene zoekwoorden en bevatten vaak meerdere woorden of zinnen.

Long tail zoekwoord voorbeeld

Bijvoorbeeld, "rode hardloopschoenen maat 42" is een long-tail zoekwoord, terwijl "hardloopschoenen" een algemeen zoekwoord is. Long-tail zoekwoorden zijn waardevol omdat ze gebruikers helpen om specifieke antwoorden te vinden en conversies te genereren voor bedrijven. Bovendien zijn long-tail zoekwoorden vaak minder concurrerend en dus gemakkelijker te rangschikken in zoekmachines zoals Google.

Binnen SEO worden long-tail zoekwoorden gebruikt om verkeer naar een website te leiden door te focussen op specifieke zoekopdrachten die relevant zijn voor de inhoud van de website. Door gericht te zijn op long-tail zoekwoorden, kunnen websites hogere conversieratio's genereren omdat de bezoekers die deze zoekwoorden gebruiken, vaak op zoek zijn naar specifieke informatie of producten.

Longtail zoekwoorden en AI

Hoewel long-tail zoekwoorden vroeger een belangrijke strategie waren binnen SEO, zijn ze nu minder belangrijk geworden omdat Google steeds beter wordt in het begrijpen van de zoekintentie achter een zoekopdracht. Google gebruikt geavanceerde AI-algoritmen om de betekenis en context van zoekopdrachten te begrijpen en de zoekresultaten dienovereenkomstig te rangschikken. Dit betekent dat het voor websites minder noodzakelijk is om zich te richten op specifieke long-tail zoekwoorden en zich meer te concentreren op het creëren van kwalitatieve inhoud die de zoekintentie van de gebruiker bedient.

In plaats van zich te richten op het optimaliseren voor specifieke long-tail zoekwoorden, is het nu belangrijker voor websites om hun inhoud te optimaliseren voor de intentie van de zoekopdracht. Dit betekent dat het belangrijk is om te begrijpen wat gebruikers willen wanneer ze bepaalde zoekwoorden gebruiken, zodat de inhoud van de website daarop kan worden afgestemd.

In het kort

Long-tail zoekwoorden zijn specifieke en gedetailleerde zoektermen die minder zoekvolume hebben dan algemene zoekwoorden. Hoewel ze vroeger een belangrijke strategie waren binnen SEO, zijn ze nu minder belangrijk geworden omdat Google steeds beter wordt in het begrijpen van de zoekintentie achter een zoekopdracht en de zoekresultaten dienovereenkomstig rangschikt. In plaats daarvan is het nu belangrijker om de inhoud van een website te optimaliseren voor de zoekintentie van de gebruiker.

Meld je aan voor wekelijkse SEO-tips

Elke week nieuwe SEO, Google Ads, marketing en website optimalisatie tips direct in je mailbox.