- Alles over SEO -

Wat is E-E-A-T?

arrow_back_ios Terug naar vorige pagina

E-A-T staat voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid, en het is een concept dat door Google wordt gebruikt om de kwaliteit van webpagina's en websites te evalueren. E-A-T is met name belangrijk voor websites die content creëren die gerelateerd is aan gezondheid, financiën en andere onderwerpen die een aanzienlijke invloed hebben op het leven van bezoekers.

Expertise verwijst naar het niveau van kennis en vaardigheid dat de content creator of website heeft in hun vakgebied. Autoriteit verwijst naar de reputatie en invloed van de content creator of website in hun branche of vakgebied. Betrouwbaarheid verwijst naar de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de informatie die op de website wordt gepresenteerd.

Gebruikerservaring van je website

Onlangs heeft Google het concept van E-A-T uitgebreid om de kwaliteit van de gebruikerservaring op een website te omvatten, zoals het ontwerp, de navigatie en de functionaliteit van de website. Dit uitgebreide concept wordt soms aangeduid als E-A-T+U (Expertise, Autoriteit, Betrouwbaarheid + Gebruikerservaring).