De 10 SEO tips om hoger in Google te komen met je website

Dennis Adriaansen
14 May 2024

Een hoge positie in Google levert veel bezoekers op en met de komst van de nieuwe versie van de Google zoekmachine is een goede positie in de zoekresultaten belangrijker dan ooit. 

Hoger in Google komen tips

Op deze pagina lees je enkele SEO tips waarmee je je website kunt optimaliseren en zorgt dat je website stap voor stap hoger in Google zichtbaar wordt.

Wil je direct aan de slag met een zoekwoord analyse?
Gebruik dan de gratis Linktopics keyword tool en vind alle belangrijke zoekwoorden waarop je je website beter vindbaar maakt in zoekmachines zoals Google. Bekijk de zoekwoord tool hier →

1. Analyseer je Search Console Data

De data die je in Google Search Console vindt, is onmisbaar om je website te optimaliseren en je zichtbaarheid in Google te verbeteren. Google Search Console is een gratis tool die je inzicht geeft in hoe Google je website ziet en hoe deze presteert in de zoekresultaten. Naast de zoekwoorden waarop je site gevonden wordt vind je meer informatie over het aantal klikken en impressies. 

2. Plaats unieke en behulpzame content

 Goede SEO content is vaak informatief en nuttig voor je bezoekers. Het begint bij het vinden van de juiste zoekwoorden. Welke zoekwoorden gebruiken potentiele bezoekers in Google? Daarna wil je alle vragen rondom dit zoekwoord beantwoorden. Op hoe meer vragen je beantwoord, hoe groter het bereik van je website wordt.

3. Verbind je content met "brugzinnen"

Gebruik "brugzinnen" om je content vloeiender te laten lezen en Google te helpen de context te begrijpen. Denk aan zinnen als: "Laten we eens kijken naar...", "Een ander belangrijk aspect is...", of "Daarnaast is het ook belangrijk om...". 

Deze zinnen zorgen voor een natuurlijke overgang tussen verschillende onderdelen van je tekst en helpen Google de relevantie van je content te beoordelen.

4. Verwijs naar andere relevante pagina's

Maak gebruik van interne links om bezoekers naar andere relevante pagina's op je website te leiden. Dit verhoogt de tijd die bezoekers op je website doorbrengen en geeft Google een beter beeld van de structuur en de onderlinge verbanden tussen je pagina's.

5. Gebruik long-tail zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden zijn specifieke zoektermen die mensen gebruiken om een ​​bepaald product of dienst te vinden. In plaats van te richten op algemene zoekwoorden zoals "schoenen", gebruik je long-tail zoekwoorden zoals "dames sneakers maat 38 wit". Deze zoekwoorden trekken meer gerichte bezoekers aan die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt.

6. Maak bezoekers nieuwsgierig

Gebruik pakkende titels en introducties die de lezer nieuwsgierig maken. Stel vragen, gebruik sterke beweringen of deel een intrigerend feit om de aandacht te trekken. Een goede titel en introductie zijn cruciaal om de lezer te verleiden om verder te lezen.

7. Bouw backlink

Backlinks zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. Hoewel backlinks veel minder belangrijk zijn dan vroeger, zeggen ze nog steeds iets over de betrouwbaarheid van je website. 

Bouw backlinks op door waardevolle content te creëren en andere websites te vragen om een link naar je pagina te plaatsen. Focus hier op kwaliteit boven kwantiteit: een paar backlinks van grote websites zijn meer waard dan spammy links van onbekend websites.

8. Focus op de juiste zoekintentie

Zoekintentie is wat iemand wil bereiken met een zoekopdracht. Is het informatie zoeken, een product kopen, een dienst vinden of iets anders? Door de zoekintentie te begrijpen, kun je content creëren die perfect aansluit bij wat mensen zoeken. Dit verhoogt de relevantie van je website en verhoogt de kans dat je hoger in de zoekresultaten komt.

9. Toon expertise

E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness en is een belangrijke factor in Google's algoritme, vooral voor content met een impact op de gezondheid, financiën of andere gevoelige onderwerpen. Schrijf over onderwerpen waar je echt verstand van hebt, vermeld je expertise en kwalificaties en link naar betrouwbare bronnen.

10. Optimaliseer de gebruikerservaring

Google's algoritme leert voortdurend van gebruikersgedrag. Een belangrijk onderdeel hiervan is de manier waarop gebruikers omgaan met je pagina's in zoekresultaten. Als een gebruiker snel terugkeert naar de zoekresultatenpagina nadat ze op een link hebben geklikt, kan dit een signaal zijn dat de website niet relevant of nuttig is. 

Google's algoritme, met name RankBrain, gebruikt deze data om de relevantie van websites te beoordelen en te bepalen welke websites hoger in de zoekresultaten moeten verschijnen.

Door deze tips te implementeren, heb je grote kans dat je website hoog in Google komt en je meer bezoekers kunt bereiken. Maar let op: SEO is een continu proces.  SEO-boost en trek je meer bezoekers aan. Onthoud dat SEO een continu proces is, dus blijf je website optimaliseren en je resultaten analyseren.

Wil je sterke SEO content genereren? In het volgend artikel heb ik 10 tips opgenomen waarmee je zelf aan de slag kunt met de teksten op je website. De tips helpen je gericht om sterke SEO content te genereren waarmee je zorgt dat je eenvoudig de vindbaarheid van je website vergroot een een hoge positie in de zoekresultaten te pakken. Bekijk hier alle SEO content tips voor je website.

Wil je hoger in Google komen?

Linktopics laat zien hoe je je website eenvoudig hoger in Google krijgt en meer verkeer naar je website krijgt.