Waar sta ik in Google? - Linktopics
  1. Home
  2. keyboard_arrow_right
  3. waar sta ik in google

Waar sta ik in Google?

15 oktober 2022

Wil je weten waar je website staat in Google? En wil je weten op welke zoekwoorden je website gevonden wordt? Gebruik de tool op deze pagina om te zien waar je staat in Google en op welke zoekwoorden je gevonden wordt.

Google gebruikt enorm veel algoritmes om te bepalen of en waar je website in de zoekresultaten wordt weergegeven. Een belangrijke factor hierin zijn zoekwoorden.

Het bepalen van de juiste zoekwoorden voor je website helpen Google te bepalen waar je website over gaat en bij welke zoekopdrachten ze je website kunnen tonen.

Hoe gebruik je deze tool?

Om je te helpen de juiste zoekwoorden te bepalen meld je je website aan bij Google Search Console. Google Search Console is een tool van Google die data verzameld van en over je website. Ze houden bij welke pagina's van je website zijn geanalyseerd, welke pagina's er zijn opgeslagen in Google's database en ze houden bij welke pagina's er in de zoekresultaten worden weergegeven.

En het beste van deze tool: je kan precies zien op welke zoekwoorden je gevonden wordt. Sterker nog, je ziet precies wat de gemiddelde positie is van deze zoekwoorden.

Met deze tool:

  • Zie je waar je staat in Google
  • Op welke zoekwoorden je gevonden wordt
  • Welke pagina's van je website populair zijn

Alles wat je moet doen is het invullen van je website URL en de stappen volgen. Heb je nog geen Google Search Console account? Dan kun je in het volgende hoofdstuk stap voor stap lezen hoe je een Search Console account aanmaakt.

Je website aanmelden bij Google

Heb je al een Search Console account? Dan kun je dit hoofdstuk overslaan en direct beginnen! Als je nog geen Google Search Console account hebt aangemaakt lees dan verder.

Verder lezen:

Meld je aan voor wekelijkse SEO-tips

Elke week nieuwe SEO, Google Ads, marketing en website optimalisatie tips direct in je mailbox.