- Alles over SEO -

Wat is een Breadcrumb?

arrow_back_ios Terug naar vorige pagina

Een breadcrumb (ook wel broodkruimelnavigatie genoemd) wordt gebruikt op websites om gebruikers te helpen bij het navigeren binnen een website. Voornamelijk bij het terugkering naar een eerder bezochte pagina. Het woord "breadcrumb" is afgeleid van het sprookje van Hans en Grietje, waarin de hoofdpersonen een pad van broodkruimels achterlaten om de weg terug te vinden.

Een breadcrumb is een navigatiebalk die wordt weergegeven op websites om de gebruiker te laten zien op welke pagina deze zich bevindt en geeft meer informatie weer over de hiërarchie van de website. Een breadcrumb wordt vaak weergegeven als een reeks links die aangeven hoe de gebruiker naar de huidige pagina is gekomen.

Voorbeeld breadcrumb:
Home > Producten > Elektronica > Televisies.

Door het gebruik van breadcrumbs kunnen gebruikers gemakkelijk terugkeren naar de vorige pagina's en hun weg vinden binnen de website. Dit kan vooral handig zijn op websites met veel pagina's en complexe structuur, zoals webshops en nieuwssites. Het opnemen van een breadcrumb wordt binnen SEO gezien als een waardige optimalisatie omdat het de gebruiksvriendelijkheid van een website sterk verhoogd.